http://strelcha.bg/index.php
 
Програма за отбелязването на 133-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия
понеделник 03 септември 2018 - 14:50:46
изглед за печат създай pdf с тази новина
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ във връзка с първично огнище на туберкулоза
петък 17 август 2018 - 17:03:22

Във връзка с възникнало първично огнище на заболяване от туберкулоза по говедата в животновъден обект на територията на община Стрелча и проведено на 17.08.2018 г. извънредно заседание   на  Общинската  епизоотична комисия, уведомяваме населението за приетите  мерки за предотвратяване разпространението на заболяването  на територията на община Стрелча.


[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Поздрав от президента на Р. България Румен Радев
петък 27 юли 2018 - 17:35:31
изглед за печат създай pdf с тази новина
Поздрав от председателя на ОбС-Стрелча Мария Станкова
петък 27 юли 2018 - 17:01:29
изглед за печат създай pdf с тази новина
четвъртък 26 юли 2018 - 18:59:30
Община Стрелча стартира кампания за разделно събиране на зелени отпадъци
понеделник 20 август 2018 - 15:00:12

Общинска администрация – Стрелча  стартира кампания за  разделно събиране на зелени отпадъци от домакинствата на територията на град Стрелча.   Призоваваме  гражданите, при почистване на дворове и градини растителните отпадъци –трева, листа, стайни и градински цветя, остатъци от подрязване на храсти, лози и дръвчета от градини и дворове,  да се събират на тротоарите до съдовете за битови отпадъци.   
Извозването  на зелените отпадъци ще  се извършва  всяка сряда.   Разделно събраните зелени отпадъци ще се извозват на компостиращата инсталация, разположена на РДБО – Панагюрище, където ще се обработват за получаване на  компост – средство за подобряване качеството и плодородието на почвите.   
При събиране на по – големи количества зелена маса, да  се уведомява на тел: 0889320624
изглед за печат създай pdf с тази новина
Празникът на Стрелча
вторник 31 юли 2018 - 15:12:18

Поколения наред стрелчани приемат Илинден като свой празник. В навечерието му предците са приготвяли празничния гювеч. Натоварвали ли са талигите, подготвяли са кочиите  и сред гости и роднини от близо и далеч са отдавали почит на светията в едноименната местност – „Свети Илия”. В  наши дни Стрелча продължаваме традицията за почитане на Илинден като празник на града в неговия осъвременен вид.
Последната събота на м. юли, в дните между 20 юли и 2 август – Илинден по стар и нов стил, е начинът, по който Стрелча обединява минало и настояще и отправя поглед към бъдещето.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Поздрав от кмета на община Стрелча Стойно Чачов
петък 27 юли 2018 - 17:14:39
изглед за печат създай pdf с тази новина
четвъртък 26 юли 2018 - 19:03:21

str_izl_zlatyob.jpg
изглед за печат създай pdf с тази новина
ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СТРЕЛЧА ПОДГОТВИ ДОКЛАД ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ЛЕВСКИ В СТРЕЛЧА
сряда 18 юли 2018 - 14:33:05

ПО ПОВОД 181 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА БЕЗСМЪРТНИЯ АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА-ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ-ЛЕВСКИ, СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СТРЕЛЧА ПОДГОТВИХА ДОКЛАД ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ЛЕВСКИ В СТРЕЛЧА НА ТЕМА „СЪЗДАВАНЕ НА РЕВОЛЮЦИОНЕН КОМИТЕТ В СТРЕЛЧА”


СЪЗДАВАНЕ НА РЕВОЛЮЦИОНЕН КОМИТЕТ В СТРЕЛЧА

Местните природни условия създавали на трудолюбивите стрелчани условия за добър поминък, но те не можели да се примирят с растящото от година на година тегло под гнета на турската феодална власт. Подложени на грабежи, насилия, притеснения и унижения, стрелчани съвсем загубили сигурността на своето материално благополучие. Не само турските аги и бейове, но и най-низшите представители на султанската власт, както и всеки от техните съселяни – мюсюлмани, станали господари над техния живот и имот. Единствено спасение чрез което биха могли да видят бленуваната свобода, те виждали само в революционната борба.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 62 63 64
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.