http://strelcha.bg/index.php
 
Стрелча избра Царица Роза -2017
понеделник 29 май 2017 - 12:53:45

За 22-ри пореден път в Стрелча се проведе Празникът на розата. Празник - олицетворение на стремежа на стрелчани за съзидателен труд, но и пример за обединяваме на жителите на нашата община около идеята, районът ни да се развива като розопроизводителен център, доставящ най-качественото розово масло на пазара.


roza17_1.jpgПразникът на розата ще бъде запомнен и с дъждовните облаци през целия ден, които сякаш вълшебник разпръсна от небето точно преди началото на празника.

Изложба, посветена на розобера и предишните празници на розата бе открита в Историческия музей. Традиционните посещения на розова градина и Старата розоварна бяха любопитни и вълнуващи за многобройните гости.
Спектакълът „Стрелча рози бере” представи целогодишния труд на стрелчани по отглеждането на розите. Идеята е на колектива на детска градина "Д-р Стайко Стайков” , а тазгодишната реализация бе дело на Мариана Няголова и Енчо Божков. Участваха самодейните певчески групи „Рождество”, „Стрелица”, „Бащино огнище”, танцов клуб „Луда Яна” с ръководител Мария Бензарова, възпитаниците на детската градина и учениците към театрална група „Актьори” по проекта „Обединени от знанието” по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Най-красивият символ на всеки Празник на розата без съмнение, е неговата царица. Царица Роза 2017 - Елеонора Стоянова заплени всички с красотата и чара си. Кулминация на празничната програма бе концертът на Ивана и нейния бенд.

Стрелча
roza17_3.jpg
Стрелча
Стрелчаизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.