· ОУП
Започна изграждането на туристическа пътека в местността "Скумсале" край Стрелча
петък 26 юли 2013 - 16:06:58

Със символична първа копка започна изпълнението на дейностите по проект „Изграждане на туристическа пътека "Природни скални образувания – местност “Скумсале” в Община Стрелча, обл. Пазарджик.”, 
    p7261930.jpg
който се осъществява с финансовата помощ на Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013 г., мярка 313, съгласно Договор за финансиране с номер № 13/313/00152 .
Проектът е на стойност: 239 288,00лв. без ДДС.
Срокът на договора е 24 месеца.
„Проектът предвижда изграждането на туристическа пътека - Природни скални образувания – местност “Скумсале”, в землището на гр.Стрелча. Общата дължина на пътеката е 2200 м и преминава през полски път, общински и имоти на Държавен Горски фонд. Надморската височина е между 780 и 865м.’’, обясни кметът на общината Иван Евстатиев.
 Пътеката започва западно от асфалтов път между гр.Стрелча и гр.Копривщица, движи се в посока запад – северозапад и достига до крайна точка – природни скални образувания в местност “Скумсале”. Предвижда се пътеката да се използва за велосипеден и пешеходен достъп . За тази цел ще бъде използван съществуващ път, който да бъде насипан с чакъл. В близост до скалните образувания се оформя пространство за отдих и почивка. Предвижда се монтаж на 4 бр.беседки, 12 бр. маси с пейки и 4 бр.тоалетни. Съществуващата площ в близост до скалите е без растителност, затова се предвижда засаждане на широколистни дървета за сянка на почиващите.
По протежението на пътеката ще бъдат монтирани указателни табла – 3 бр, 3 бр.указателни табели и маркировка с боя по дължината на цялата пътека. Информационните табла ще бъдат поставени в началото и в края на пътеката, като те дават указания за местността, маршрута и времето за придвижване.
Чрез изграждането на пътеката ще се подобри достъпа на хората до природните забележителности на района и ще се оформи нова зона за отдих и почивка.
    

изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.