http://strelcha.bg/index.php
 
Заключителен концерт-спектакъл по проекта „Обединени от знанието”
сряда 19 декември 2018 - 11:54:48

На 18 декември 2018 г. се проведе заключителния концерт-спектакъл по проекта „Обединени от знанието”. Творческите групи и клубове от НУ „Паисий Хилендарски” и СУ „Св. св. Кирил и Методий” с вълнуваща програма показаха наученото през двете години, в които работеха усилено. Преди старта на празничната програма ръководителят на проекта г-жа Иванка Петришка накратко обобщи резултатите и постигнатите цели и поздрави всички участници и ръководители с настъпващите празници.

 

Началото и края на спектакъла поставиха участниците от творчески групи „Актьори” от двете училища с  ръководители Цветанка Няголова и Енчо Божков. Вълнуващият коледен рецитал на малките актьори и емоционалната драматизация на откъс от „Криворазбраната цивилизация” на по-големите, събра искрените аплодисменти на препълнената зала в Младежкия център.
Истинска празнична феерия  от приказни герои и манекени на костюми от рециклирани материали създадоха учениците от творческа група „Актьори с кукли” и клуб „Екология” с ръководители Недка Пайтакова и Ненка Кирова. Малките певци от едноименната творческа група от началното училище с ръководител Стефка Стефанова заредиха гостите с коледно настроение, а коледния дух на автентичната българска традиция бе пресъздаден от клубовете „Етнография” с ръководители Денка Цемова и Андон Божков.
Участниците от клуб „Спорт и здраве” поздравиха всички присъстващи с изпълнения на коледни стихотворения.
Във фоайето на Младежкия дом бе разположена изложба от фотографии на най-вълнуващите моменти от живота на участниците по проекта, подготвена от  клуб „Фотография” към СУ „Св. св. Кирил и Методий”.  Кулинарните си умения  учениците от клуб „Нашата кухня” с ръководител Ненка Ублекова демонстрираха във вкусно приготвения ястия, които бяха предложени на публиката.
 
 
 
 
 
 
 


изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.