· ОУП
Бежанци от Сирия бяха настанени в базата на МВР в Стрелча
понеделник 21 октомври 2013 - 14:29:46

101 души бяха настанени в почивната станция на МВР в гр. Стрелча за 10 дни. Първите 20 човека пристигнаха в ранните часове на 12-ти октомври.
Приети са след разговор на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев и заместник- министъра на вътрешните работи Васил Маринов. Престоят е временен, като

bazamvr_strel4a.jpgе спазена уговорката да бъдат настанени само семейства с деца. В неделя бежанците са изведени от базата на МВР и са закарани към Бусманци и Любимец.
През месец септември /на 15-ти септември/ бяха настанени първите бежанци в станцията на вътрешното министерство. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев реагира, че това е курорт от национално значение от 1969 г., а съществува европейска директива, която ограничава заселването на бежанци до обекти с национално значение.
Това бе и мотивът, който изтъкна кметът на община Стрелча Иван Евстатиев по време на срещата с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и премиера Пламен Орешарски. Тогава бежанците бяха 121. Престоят им в Стрелча бе 5- дневен. След това те отпътуваха за базата на МВР в кв. "Враждебна" в столицата.
изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.