http://strelcha.bg/index.php
 
Общинският кризисен щаб набеляза днес превантивни мерки за борба с коронавируса
понеделник 09 март 2020 - 18:30:33


С отговорност към проблема и без повод за паника във връзка с регистрираните случаи на коронавирус в страната подходиха членовете на общинския кризисен щаб в Стрелча на свое заседание, свикано от ВрИД Кмета Неделка Фингарова.


Със Заповед №216/09.03.2020 г. бяха взети следните превантивни мерки:
 
1. Преустановяване на всички културни мероприятия на територията на община Стрелча.
2. Провеждането на спортни мероприятия ще се извършва без публика, в т.ч футболни срещи.
3. Забрана за провеждане на всякакви масови мероприятия, в които участват деца, провеждане на тренировъчна дейност на отбори и състави на територията на община Стрелча.
4. Предприемане на мерки за информиране на предприятията, местата за настаняване, търговските обекти и др. с начините за превенция на COVID 19 на територията на община Стрелча.
5. Отмяна на планираните в Културния календар на Община Стрелча конни състезания по случай Тодоровден на 28 март 2020 г. за неопределено време.
6. Стриктно спазване мерките за превенция от COVID 19.  Начините за предпазване тук https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/02/14/kak_da_predpazim_sebe_si_i_drugite.pdf

Общинският кризисен щаб препоръчва на гражданите и обектите, различни от лечебни заведения да използват хлорсъдържащи препарати за дезинфекция на помещения и препарати на спиртна основа за лична хигиена с оглед ограничаване на разпространението на коронавируса.

 При съмнение от заразяване да се търси Инфекциозно отделение към МБАЛ гр.Пазарджик. Болните с грипоподобни симптоми да остават в домовете си и да се консултират по телефона с личния лекар.

Общинска администрация ще осигури дезинфектанти и средства  за лична хигиена за работещите в Община Стрелча, ОП „БКС и ОИ”, Исторически музей, ТИЦ, кметства.
 Политическите партии, читалищни настоятелства и пенсионерските клубове да се въздържат от сбирки и събирания, например отчетно-изборните им събрания, които започват тази седмица.


Планираните културни мероприятия на територията на Община Стрелча се отлагат, като за месец март това е организираните конни състезания, предвидени за 28 март . Планираните спортни събития, а именно домакинските футболни срещи на ФК „Барикади” ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца.
 
 


изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.