http://strelcha.bg/index.php
 
Препоръки на Министерството на здравеопазването към гражданите за спазване на правила в условията на епидемия от коронавирус
четвъртък 02 април 2020 - 11:54:43

Във връзка с разширяващия се обхват от болни и заразени с COVID-19 през последните дни, както и с научните данни за случаи на безсимптомно протичане на вирусната инфекция, Министерството на здравеопазването препоръчва на гражданите да спазват следните правила за предпазване от заразяване с коронавирус:

-    Всички граждани да използват защитни маски в закрити и открити обществени места, включително и в обществения транспорт. Носенето на маска от здрави хора способства за предпазване и при контакт със заразени повърхности. В случай на безсимптомно протичане на заболяването, носейки маска болният предпазва околните.
-    Лица със симптоми на респираторна инфекция следва да се консултират с личните си лекари за последващи действия и да ограничат своите контакти с цел предпазване на околните от евентуално заразяване с вирусни и бактериални причинители.
-    Основна мярка за предпазване от заразяване с COVID-19 е хигиената на ръцете, която трябва стриктно да се прилага преди хранене, след посещение на тоалетна, след сваляне на защитните маски и след контакт с повърхности и предмети.
-    Спазване на физическа дистанция.
Припомняме, че според различни проучвания вирусът на COVID-19 може да престои върху метални, пластмасови и стъклени повърхности няколко дни при стайна температура. По тази причина при безсимптомно протичане на заболяването посещението на такива места е свързано с повишен риск от заразяване, дори и при спазване на дистанция между хората.
изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.