· ОУП
В кампанията „Екоклас“, организирана от Община Стрелча и Екопак България, бяха събрани 701 кг пластмасови и метални отпадъци
понеделник 21 март 2022 - 12:25:14

ekoklas300.jpg
В Световния ден на рециклирането - 18 март 2022 г. се проведе финалния етап от едномесечната кампания „Екоклас“, организирана от Община Стрелча и Екопак България, чиято  кулминация бе състезанието между класове от двете училища и групи от детската градина за предаване на най-голямо количество използвани рециклируеми пластмасови и метални опаковки.

Мотивирани от знанията си за ползата от разделното събиране на отпадъци и завладени от ентусиазъм и спортен хъс учениците от средното и началното училище, както и децата от детската градина превърнаха петъчния ден в истински празник на екологичното съзнание.
Кампанията завърши с впечатляващия резултат от 701 кг събрани пластмасови бутилки и метални опаковки. Кметът на общината инж. Георги Павлов изказва  благодарността си на директорите на учебните заведения, учителите, родителите и най-вече на децата и учениците, които демонстрираха знания и отговорност към поддържането на чистота в Стрелча.
Днешното състезанието се проведе по училища и в детската градина, а служители на Общинската администрация и Екопак България измерваха събраните в чували отпадъци. Постигнатите резултати в благородната надпревара надхвърлиха очакванията на рециклиращата фирма и се наложи извозващия камион да направи допълнителен втори курс.
След претеглянията „Екоклас“ на годината и победител с 90.350 кг предадени рециклируеми отпадъци в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ стана VII б клас. С титлата в НУ „Паисий Хилендарски“ се окичи II а клас с резултат 65.850 кг. Победителите получиха купа и ранички, а голямата награда за всички е екскурзия до Образователния център на Екопак в София, която ще се осъществи през месец април.
На второ място в средното училище се класира IX a клас с резултат 62.350 кг, а в началното с 62.820 кг – IV а клас. Тяхната награда е екскурзия до Копривщица, осигурена от кмета на общината инж. Георги Павлов.
Престижното трето място заеха съответно - Vа клас с резултат 61.450 кг и I а клас със събрани 58.400 кг отпадъци. Техните награди – живописна екскурзия с влак  до Пловдив са осигурени от директорите – г-н Ганчо Грозев и г-жа Иванка Илиева.
В детската градина се състезаваха две възрастови групи – 5-годишни и 6-годишни, като с малка преднина победиха по-големите.
Художествени програми по темата и  интересни изложби със сувенири от рециклируеми материали, подготвени от възпитаниците на НУ „Паисий Хилендарски“ и ДГ „Д-р Стайко Стайков“ съпътстваха този запомнящ се ден.

ekoklas2.jpgekoklas3.jpgekoklas4.jpgekoklas5.jpgekoklas6.jpgизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.