· ОУП
СТРЕЛЧА ПРАЗНУВА 24 МАЙ
вторник 24 май 2022 - 15:50:32

24 май
С шествие на учителите и учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, НУ „Паисий Хилендарски“ и ДГ „Д-р Стайко Стайков“  до пл. „Дружба“ започна празничния ден, като очаквано най-емоционални и развълнувани бяха зрелостниците от 12 клас на гимназията с класен ръководител г-жа Панка Козарекова.

В тържественото си слово кметът на общината инж. Георги Павлов изказа благодарност на учителите за просветителската мисия и  на читалищните и куллтурни дейци за съпричастността и всеотдайността им за развитието на Стрелча.
Прзаничният художествен поздрав бе поднесен от учениците на началното училище и гимназията Бинка Нешева, Петя Бойчева и Николай Добрев.
На тържествена церемония кметът инж. Павлов връчи годишните награди на Община Стрелча в областта на образованието и културата. Тазгодишните носители на приза в 8-те категории са:
В категорията „Учител на годината 2022” в системата на предучилищното образование -  г-жа Стела Атанасова Караджова, в системата на началното образование - г-жа Денка Ангелова Цемова– старши учител и класен ръководител на 4 а клас, в системата на прогимназиалното образование - г-жа Ася Георгиева Ширилинкова – старши учител,  в системата на гимназиалното образование - г-жа Светлана Методиева Татарова – старши учител по история и цивилизации.
„Ученик на година 2022” в системата на началното образование стана Ния Златомирова Танчева – ученичка от 4 а клас на НУ „Паисий Хилендарски”,  в системата на прогимназиалното образование -  Маринела Георгиева Йосифова – ученичка от 7 „б“,  в системата на гимназиалното образование - Мариела Димитрова Спасова – ученичка от 12 клас.  Годишната стипендия  за  ученици с изявени дарби от община Стрелча и тази година спечели Николай Димитров Такучев.
За първи път бе връчена наградата  „За цялостен принос за развитие на образованието в община Стрелча“ на директора на НУ „Паисий Хилендарски“ и председател на Общинския съвет – г-жа Иванка Илиева, а наградата „Деятел на културата“ бе присъдена като колективна на хор „Родолюбие“ към НЧ „Просвещение-1871“.
Кметът на общината инж. Георги Павлов връчи свое отличие „За  изключителен личен принос в развитието на образованието и гражданското общество в община Стрелча“ на директора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ г-н Ганчо Грозев.  „Вашата биография е красноречив пример за последователно и убедително изграждане на обществена кариера, зад която стоят твърда гражданска позиция, съзидателна амбиция и любов към родния град“, заяви кметът в благодарственото си писмо до г-н Грозев. Директорът на гимназията получи и личен подарък от кмета – картина на художника Нистор Хаинов.
Дългоочакваният ритуал по прощаване на зрелостниците с училищното знаме и любимите преподаватели под звуците на обичаната песен „Учителко, целувам ти ръка“ сложи край на общоградското тържество.
24 май24 май24 май24 май24 май24 майизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.