· ОУП
За бъдещо партньорство в различни сфери се договориха кметовете на община Стрелча Иван Евстатиев и на община Жиняк Жан Марсел Жовер
четвъртък 16 януари 2014 - 16:57:30

Работната среща бе във връзка с изпълнението на проект "Устойчиво управление на земите и планиране в крайградските области във Франция и България", по който Местната инициативна група (МИГ) "Панагюрище, Стрелча, Лесичово" и Местната инициативна група "Сърцето на Еро" са партньори.

Стрелча На среща с експерти от Общинска администрация – Стрелча френските гости проявиха интерес към природните дадености и икомомическите показатели на общината, както и по проектите, по които се работи. Подробна презентация по темата направи Нели Фингарова- главен специалист „Еврофондове и регионално развитие”. 5- членната делегация прояви интерес и към практиките и законовите възможности по застрояване на земеделски земи. Разяснения по законовите рамки и спорните казуси  направи Венета Такучева- главен специалист „Устройство на територията общинска собственост  и концесии”.
Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев даде работен обяд, на който бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между двете общини в различни области, а гостите останаха възхитени от ястията от стрелчанската кухня, които имаха възможност да опитат.
„Природните, историческите, културните дадености на нашата община са притегателно място за туристите от страната и чужбина. В тази област ние можем да задълбочим нашите контакти. Работата в администрацията е динамична и отговорна, тъй като за две години имаме спечелени 51 проекта по европейски програми на стойност 21 млн.лв. ‘’, каза по време на срещата кметът Иван Евстатиев. Той подари на гостите от Франция и придружаващите ги лица сувенири, продукти от розово и лавандулово масло.
Делегацията бе в състав г-н Жан Марсел Жовер кмет на община Жиняк,
 г-н Мари Нелсън- представител на НПО, Бриджит Ногарет- Институт по агроизследвания, Венсан Силиняк- експерт по урбанизация в МИГ, Тереса Камерино- експерт в МИГ „Сърцето на Еро”. От българска страна- проф. Д-р Диана Копева и доц. Светла Маджарова от катедрата „Икономика на природните ресурси” към УНСС. изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.