· ОУП
Община Стрелча за трети път връчи Националната литературна награда "Богдан Овесянин"
четвъртък 10 ноември 2022 - 13:22:19

Тодор Каракашев
Тодор Каракашев - поет, преводач, литературен критик и изтъкнат изследовател на творчеството на Богдан Овесянин е третият носител на престижната награда, учредена в Стрелча през 2014 г.
 Присъждането на наградата дойде след единодушно решение на комисия в състав поетът Боян Ангелов, публицистът и издател Иван Гранитски и стрелчанския писател Яко Бойчев.

награда
 
На тържествената церемония, организирана от Община Стрелча кметът инж. Георги Павлов приветства г-н Каракашев и присъстващите, сред които членовете на комисията,  директорът, учители и ученици от СУ " Св. Св. Кирил и Методий",  общественици, като изрази гордостта си, че наградата е в ръцете на един от задълбочените изследователи на човека и поета Тодор Натов.
 
В своето изложение носителят на наградата сподели как се е събудил интересът му към творчеството на Богдан Овесянин, като акцентира, че се е впечатлил от неговата скромност и разбирането на детската душевност.
Специален гост на церемонията бе дъщерята на Богдан Овесянин и добър приятел на града, г-жа Бисерка Натова, която произнесе прочувствено слово.
 
Наред с победителя в конкурса Тодор Каракашев, номиниран от Съюза на българските писатели, за награда в третото издание бяха предложени  Соня Копукова,  Радосвета Гюлева и Михаил Гунчев.
 
 
награда
 
todor_karakashev2022a.jpg
 
todor_karakashev2022b.jpgизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.