· ОУП
Кметът Иван Евстатиев се срещна с бивши негови колеги
вторник 11 февруари 2014 - 18:00:21

Срещата бе по инициатива на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев.
На нея присъстваха Ильо Ильов, Спас Спасов, Нешо Марков, Динчо Евстатиев и Мариана Няголова. Всеки от тях е бил кмет на община Стрелча по различно време.
Кметът Иван Евстатиев съобщи пред бившите си колеги, че Община Стрелча има одобрени проекти за 1 млн. 175 хил.лв. по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Те ще бъдат инвестирани във важни обекти.

110214.jpg„С проект на стойност 450 хил. лв. ще бъде извършен ремонт на Градската минерална баня в гр. Стрелча и изгражден многофункционален балнеоложки комплекс. Вторият одобрен проект е Изграждане на басейн към естествен извор "Банчето" и обособяване на балнеоложки комплекс на стойност 200 хил.лв. Със 75 хил. лв. ще бъде обновен и модернизиран физкултурен салон - НУ "П. Хилендарски", гр. Стрелча. Ще бъде извършена Реконструкция на водопроводна мрежа в гр. Стрелча - Подобект "Реконструкция на водопроводна мрежа гр. Стрелча на ул. "Трети март", ул. "Победа", ул. "Мир", ул. "Труд" в ромския квартал на стойност 450 хил. лв.”, обясни кметът Иван Евстатиев. „Тези обекти са от особено значение за нас, за нашите жители, тъй като ще спомогнат за развитието на туризма, ще подобрят условията за спорт на нашите деца и ще решат важен проблем с водопроводната мрежа в ромския квартал”, подчерта Иван Евстатиев.
Той запозна присъстващите със събитията на 23- ти май, когато за първи път Стрелча ще отбележи Празника на розата, на минералната вода и етерично- маслените култури. Освен традицонният Розобер в програмата са предвидени спектакъл на минералната вода, посещение на розоварните. Ще бъдат избрани Цар на минералната вода и Царица роза. Предстои откриването на минифутболно игрище по проект.
„През тази година община Стрелча отбелязва 70 години от създаването на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” и 170 години светско образование.  По този повод ще бъде изграден и открит паметник на Св.Св. Кирил и Методий в двора на училището, възстановена църквата „Света Неделя Огняна”, както и килийното училище, което се е намирало в храм- паметник „Свети Архангел Михаил”.”, съобщи още кметът Иван Евстатиев.
Предстои и честването на 65- годишнината от създаването на Организиран футбол в Стрелча. По този повод вече има създаден Иницативен комитет, с председател кметът Иван Евстатиев.
Бившите кметове изразиха задоволство от случващото се в Стрелча и благодариха за отправената покана.изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.