+ A | - a | A
· ОУП
Специализираният ученически батальон подписа споразумение с Централно военно окръжие
четвъртък 27 февруари 2014 - 17:21:20

На тържествена церемония се състоя подписване на споразумение между Специализирания ученически батальон „Васил Левски” и Централно военно окръжие с представител – София. Гости на събитието бяха кметът на община Стрелча  Иван Евстатиев, представители на Министерството на отбраната, военната авиобаза в Граф Игнатиево, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва генерал-лейтенант Стоян Топалов и др. 

270214.jpgТържествената церемония беше предшествана от преглед на ученическия батальон и посещение на кабинета по военна подготовка в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Стрелча. След това гостите бяха посрещнати в Младежкия център, където официално бе подписано споразумението между началника на Централното военно окръжие полковник Стоян Стаматов и командира на батальона подполковник Михаил Неделев.
Със заповед на министъра на отбраната Ангел Найденов полковник Георги Петков от Социалния отдел на министерството награди за активна обществена дейност и принос към военно-патриотичното възпитание на младежта 7 души. Сред тях е кметът на община Стрелча Никола Белишки. Генерал-лейтенант Стоян Топалов /който е и почетен гражданин на Стрелча/ от името на СОСЗР отличи 11 ученици-школници от батальона.
В приветствията си представителите на армията подчертаха уникалната роля на ученическия батальон за възпитанието и развитието на младите хора и изтъкнаха, че тяхната подкрепа за дейността на това формирование няма да спре. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев от своя страна също изказа подкрепа и изрази готовност за сътрудничество във всички възможни аспекти с военното министерство. В края на тържественото мероприятие бе прочетен поздравителен адрес от заместник-командира на Военновъздушните сили бригаден генерал Румен Радев.изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.