· ОУП
Инж. Чайков: За празника на Стрелча и 45-годишнината от обявяването му за град ще завърши ремонтът на 17 км третокласна мрежа на територията на общината
понеделник 14 април 2014 - 11:18:11

В Стрелча председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков и кметът на община Стрелча Иван Евстатиев  направиха символичната първа копка на превантивния ремонт на близо 17 км от третокласната пътна мрежа в област Пазарджик - участъци от път ІІІ-606 Копривщица – Стрелча - Кръстевич от км 32+852 до км 35+182 и ІІІ-8003 Блатница – Смилец – Дюлево от 23+764 до км 38+700. Отсечките са на територията на община Стрелча.

110414.jpg
На церемонията присъстваха областният управител на Пазарджик Иван Йорданов, кметът на Стрелча Иван Евстатиев, зам.- областните управители Диана Варников и Юмер Хамза, директорът на Областно пътно управление- Пазарджик инж. Иван Дишков, общински съветници  и др.

Път ІІІ-606 Копривщица – Стрелча осигурява връзката с подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас, а път ІІІ-8003 е основна връзка на жителите на община Стрелча с областния център Пазарджик. На път ІІІ-606 ще бъде извършен превантивен ремонт на участък от 2,3 км. От път ІІІ-8003, който преминава през с. Смилец и с. Дюлево, ще бъдат обновени 14,9 км. На отсечките не е извършван основен ремонт от близо 50 години. Задачата, която съм поставил на изпълнителя, е до месец да приключи ремонтът на участъка от пътя Копривщица - Стрелча, а до края на юли и на III-8003. За празника на Стрелча - 27 юли, когато ще се отбележат и 45 години от обявяването му за град, предвиждаме да завърши ремонтът на близо 17 км от третокласната пътна мрежа, каза инж. Чайков.

„Средствата за превантивните ремонти са осигурени от бюджета на АПИ. 110414_1.jpgВ обновяването на 2,3 км от път III-606 Копривщица - Стрелча ще бъдат вложени близо 380 хил. лв. Благодаря на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” за отпуснатите средства, защото този пътен участък е изключително важен за жителите и гостите на Стрелча. Нашият град е туристическа дестинация и инфраструктурата е от решаващо значение за привличането на туристи и почиващи. Освен това бе прието от изпълнителите и моето условие да се наема работна ръка от нашата община, така ще се създаде поминък на много хора и ще се намали безработицата.”, каза кметът Иван Евстатиев.

Строителните дейности на обекта ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „ПОДДЪРЖАНЕ ПЪТИЩА” Пловдив по договора за текущо, превантивно и зимно поддържане на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Пазарджик.изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.