· ОУП
В Стрелча ще бъде изградено игрище за минифутбол
сряда 16 април 2014 - 17:05:31

През 2014-та година Стрелча отбелязва  70 години от създаването на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и 170 години светско и начално училище. По повод тези годишнини ще бъде възстановена Църквата „Света Неделя Огняна”, Килийното училище, магерницата в Храм-паметник  „Архангел Михаил” и изграден паметник на „Св.Св.Кирил и Методий” пред училището, което носи неговото име.

СтрелчаКилийното училище, магерницата и паметника на Кирил и Методий ще бъдат открити на 23- ти май 2014 година. На тази дата ще бъде отбелязан за първи път Празник на минералната вода и традиционният Празник на розата и етерично- маслените култури.
На този празник ще бъде открит и изградения „Тренировъчен терен с изкуствена трева за минифутбол  в гр. Стрелча” с размери 25/40 м. по Проект по Наредба № Н – 1 от 08.02.2007г. за условията и реда за финансово подпомагане от Министерството на младежта и спорта на дейности за изграждане, реконструкция и модернизация на спортни обекти и съоръжения и обекти за социален туризъм на стойност 107 095.86 лв.
          След процедура по ЗОП е избрана фирма „Мирикал” ЕООД за изпълнение на проекта.
           Новоизграденият терен с изкуствена трева е предназначен за тренировка и футболни мачове и ще помогне за развитието на масовия  и аматьорския спорт в общината, както и за успешната тренировъчна дейност на мъжкия футболен клуб „Барикади” и детско-юношеския футболен клуб „Стрелец – Кърпари”. Идеята е да се насърчи физическата активност на младите хора в общината. Съоръжението ще се ползва безвъзмездно от всички жители и гости на града. Теренът се намира на Градския минерален плаж,  в близост до двата минерални басейна, което е предпоставка за масовост не само за спортни, но и за лечебно-възстановителни дейности на спортисти.
Проектът предвижда изграждането на пейки за зрителите.
Град Стрелча е с дългогодишна футболна история на ФК „Барикади”.  Тази година предстои  честване на  65 години организиран футбол.изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.