http://strelcha.bg/index.php
 
ДГ "Д-р Стайко Стайков"

 
 
 
 
 
 

14/10/2016г.
--------------
ДЕЙНОСТИ, ПРОВЕДЕНИ В ДГ „Д-Р СТАЙКО СТАЙКОВ”,
ВЛЮЧЕНИ В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО
10-14 ОКТОМВРИ 2016 г.

 Педагогическият екип  и децата на ДГ „Д-р Стайко Стайков” отбелязаха Националната седмица на четенето, превръщайки събитието в шарен парад от приказни герои. Те се насладиха на любими приказки и изживяха емоцията от допира с детските книжки. Запознаха се миналото на нашия град.

Представяне на  „Любими приказни герой” – драматизация на приказки. Много радост и добро настроение ни показаха децата от първа и втора група

 Състезание „Най-добрите разказвачи” – „Подаръкът на есента” – разкази и приказки  на деца от трета подготвителна група. Мултимедийната презентация , предизвика голям интерес и много емоции у децата в Д Г

Посещение на детски отдел на библиотеката в града. Беседата със специалист от библиотеката , поднесен много увлекателно ,  увери децата, че любовта към книгите и четенето се формира още в най-ранна възраст.

В  исторически музей Стрелча децата се запознаха с историята за създаването на нашия роден град.Видяха много стари книги написани на ръка.

Директорът на музея  прочете българската народна приказка:"Златното момиче". Децата разбраха,че доброто винаги се възнаграждава.

Седмицата на книгата закрихме с  изпълнение на   децата от Д Г „Д-р Стайко Стайков” и певческа група „Стрелица” към читалище „Просвещение” на стихотворения и песни , написани от стрелчански автори  под наслов  „Бащино огнище”
 Мария Илиева , ръководител на група „Стрелица” прочете нейни авторски стихотворения за Стрелча .

 Мария Петришка
Директор на Д Г „Д-р Стайко Стайков”
----------------------------------------------

Н А Р Е Д Б А ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА НА ОБЩИНА СТРЕЛЧА
 
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.