Новина: На 1 юни - хепънинг "Детство мое"
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
четвъртък 01 юни 2017 - 17:39:13


На 1 юни 2017 г., община Стрелча, НУ „Паисий Хилендарски” и СУ „Св. св. Кирил и Методий” организираха хепънинг под надслов „Детство мое” , изпълнен с песни, танци, забавления и лакомства. В началото на тържеството, кметът на общината Стойно Чачов връчи еднократната финансова помощ от 1000 лв. на родителите на новородените деца.Празникът бе чудесен повод, творческите групи и клубове по проект „Обединени от знанието” по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” да покажат уменията си.
Творческите групи „Певци” и „Танцьори” при НУ „Паисий Хилендарски,” с ръководители Стефка Стефанова и Мария Бензарова, зарадваха публиката с весели песни и оригинални танци. Артистичните умения на участниците в творческите групи „Актьори” и „Актьори с кукли”, с ръководители Цветанка Няголова и Недка Пайтакова, бяха представени в рецитала „Детство мое” и пиесата „Как се раждат цветята?”.
С изкусно приготвени лакомства, членовете на клуб „Нашата кухня”, с ръководител Мария Дякова при СУ „Св. св. Кирил и Методий” почерпиха всички присъстващи. Участниците в клуб „Фотография”, с ръководител Енчо Божков, следяха за всички вълнуващи моменти, които запеметиха в снимки.
В края на тържеството, бяха раздадени и 100 еднометрови шоколада. Оригиналните лакомства са дарение от почетния гражданин на община Стрелча г-н Фил Филипов.


Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.1664 )