Новина: Кметът Иван Евстатиев обяви началото на воден проект за Свобода на празника на селото
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
понеделник 23 септември 2013 - 11:59:24


По традиция жителите и гостите  на Свобода, община Стрелча отбелязаха празника на селото. Празникът започна с изпълнения на самодейните състави към Народно читалище „Фар-1937”.
“Ден преди да отбележим Независимостта на България днес всички ние се събираме отново, за да се поздравим с празника. Горд съм, чеsvoboda_praznik13.jpgсъм кметски наместник на село Свобода, защото тук живет истински и достойни българи.”, каза пред присъстващите кметският наместник Димитър Македонски.

„Днешният ден ще бъде наистина запомнящ се за всички нас, защото освен, че празнуваме,  започваме работа по един изключително важен за жителите на селото проект- Реконструкция и подмяна на външен довеждащ водопровод и реконструкция и доизграждане на помпена станция за водоснабдяване. Ще бъде подменена изцяло и вътрешната водопроводна мрежа.  Стойността на проекта е 2 милиона  807 хиляди 862 лв.” каза в приветствието си и кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.

Със символична първа копка и  разбиване на бутилка шампанско  бе сложено началото на проекта.

В Свобода живеят 200 души. В селото никога не е имало канализация, а особено през летните месеци има недостиг на вода. С реализирането на проекта ще се реши този важен за населението проблем.

Жителите и гостите на празника имаха възможността да чуят изпълненията на Оркестър „Родопи”- гр. Пловдив.

Гости на празника бяха общински съветници и представители на общинска администрация.Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.241 )