Новина: Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев получи награда в категорията „Развитие на туризма”
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
вторник 15 октомври 2013 - 17:49:45


Първият по рода си конкурс "Кмет на годината" имаше за цел да отличи добрите практики на градско управление и да награди успешните ръководители. Номинирани бяха всички 264 кметове на общини в страната. Самите те избраха чрез онлайн гласуване кои да бъдат победителите в отделните категории. Всеки кмет можеше да даде еднократно своя вот за негов колега в съответната категория. Единствено в категорията „Кмет на гражданите” имаха право да се включат всички читатели на портала на българските общини Kmeta.bg. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев получи признанието на колегите си като бе поставен на трето място в категорията „Развитие на туризма”.

Кметовете можеха да избират измежду  категориите- Успешно привличане на инвестиции, Успешно усвояване на евросредства, Благоустрояване на градска среда, Развитие на туризма, Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца, Опазване на природата, Кмет на годината, Кмет на гражданите.

Имената на първите носители на наградите "Кмет на годината" бяха обявени на тържествена церемония в курортен комплекс Албена. Победителите в деветте категории на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, получиха кристални статуетки и грамоти, както и признанието на своите колеги и съграждани.
 Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.248 )