Новина: Бежанци от Сирия бяха настанени в базата на МВР в Стрелча
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
понеделник 21 октомври 2013 - 14:29:46


101 души бяха настанени в почивната станция на МВР в гр. Стрелча за 10 дни. Първите 20 човека пристигнаха в ранните часове на 12-ти октомври.
Приети са след разговор на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев и заместник- министъра на вътрешните работи Васил Маринов. Престоят е временен, катоbazamvr_strel4a.jpgе спазена уговорката да бъдат настанени само семейства с деца. В неделя бежанците са изведени от базата на МВР и са закарани към Бусманци и Любимец.
През месец септември /на 15-ти септември/ бяха настанени първите бежанци в станцията на вътрешното министерство. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев реагира, че това е курорт от национално значение от 1969 г., а съществува европейска директива, която ограничава заселването на бежанци до обекти с национално значение.
Това бе и мотивът, който изтъкна кметът на община Стрелча Иван Евстатиев по време на срещата с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и премиера Пламен Орешарски. Тогава бежанците бяха 121. Престоят им в Стрелча бе 5- дневен. След това те отпътуваха за базата на МВР в кв. "Враждебна" в столицата.
Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.249 )