Новина: Поздрав от Неделка Фингарова - ВрИД Кмет на община Стрелча, и Иванка Илиева - Председател на Общински съвет - Стрелча по повод Първия учебен ден
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
понеделник 14 септември 2020 - 15:21:00


Първи учебен ден
Уважаеми ученици, учители и родители,

Честит първи учебен ден!


Всяка година в средата на септември първия училищен звънец оттеква в сърцата на първокласниците като очакване,  на учители и ученици като желание, на завършилите училище като спомен.  
Триадата училищни празници – 24 май, 15 септември и 1 ноември е българският поклон пред духовността и книжовността. И ако 24 май и 1 ноември ознаменуват триумфа на просветлението, то 15 септември бележи началото на  трудния път към знанието.

Уважаеми директори, учители и ученици,

Всяка учебна година е ново начало, което тази година е различно. Въпреки трудността, причинена от световната пандемия, ние сме уверени, че Вие ще намерите отговор на предизвикателството  и ще продължите успешно по пътя на знанието.

Скъпи първокласници,

 Вашият първи учебен ден е началото на едно вълнуващо пътешествие в света на книжовността. То не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде полезно и удовлетворяващо. Вашата опора и вдъхновение ще бъде първият учител, който завинаги остава в сърцето. Доверете му се, той знае посоката и ще Ви води по пътя на познанието, ще Ви подкрепя, когато се чувствате несигурни и ще Ви окуражава, когато е необходимо.

Скъпи ученици,

Училищните дни, изпълнени с глъч, нетърпение и желание са незаменими. Изживейте ги, радвайте им се и не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила!

Уважаеми учители,

Професионалният избор „Учител“ е избор на трудния път и предизвикателството да се посее семето на духовността. Уверени сме, че и през учебната 2020-2021 година ще успеете да преборите духовната леност и еднодневни ценности, характерни за времето ни и ще възпитате родолюбиви българи, с които да се гордеем.

Уважаеми родители,

Поощрявайте любопитството на Вашите деца и ги убедете, че знанието е ценност. Намирайте свободни моменти, за да споделяте с тях удоволствието от наученото или радостта от преодоляването на трудна задача. Бъдете до тях по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!Неделка Фингарова
ВрИД Кмет на община Стрелча

Иванка Илиева
Председател на Общински съвет - Стрелча
Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.2716 )