Новина: ОБЩИНА СТРЕЛЧА ПРОДЪЛЖАВА ПРИЛАГАНЕТО НА МЕРКИ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
вторник 14 декември 2021 - 16:47:49


konteineri_eko300.jpg
На 14 декември 2021 г. Община Стрелча постави нови контейнери, предназначени за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на пл. „Оборище” в гр. Стрелча (срещу сградата на „ОП БКС и ОИ”) и на ул. „Димитър Благоев” (срещу базата на общинското предприятие).Контейнерите са лесно разпознаваеми – сиви и с указателни надписи.
В тях гражданите могат да  изхвърлят различни видовете електрическо и електронно оборудване, като прахосмукачки, тостери, ютии, фритюрници, кафе машини, телевизори, компютри, лаптопи, принтери, телефони и др.

Големи домакински уреди (хладилници, перални машини, готварски печки, котлони, микровълнови, ел. радиатори, ел, вентилатори и др.) следва да се поставят до контейнерите.
 
 Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнера! Разделното събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване е част от екологичната политика на Община Стрелча за ограничаване на замърсяването и намаляването на разходите за депониране на битови отпадъци. Предстои поставяне и на още контейнери в други части на града.

konteineri_eko.jpg
 Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.3287 )