Новина: НОВИЯТ ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ В СТРЕЛЧА БЕ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИТ
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
четвъртък 30 декември 2021 - 18:17:33


1.jpg
Тържественото откриване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в община Стрелча се състоя на 30 декември 2021 г.
Новата социална услуга включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, които ще подпомогнат  развитието на социалните умения и самостоятелен начин на живот на деца от общината.Гости на вълнуващото тържество, подготвено от новосформирания екип на центъра с ръководител г-жа Людмила Иванова бяха кметът на общината инж. Георги Павлов, директорът на Регионална дирекция ”Социално подпомагане”-Пазарджик г-жа Цветелина Арапова-Чавдарова, г-жа Анна Нешева – началник отдел „Закрила на детето” в Дирекция „Социално подпомагане” – гр. Панагюрище, г-н Георги Милчев – юрисконсулт на Регионална дирекция ”Социално подпомагане”-Пазарджик, директорите на ДГ „Д-р Стайко Стайков” и СУ „Св. св. Кирил и Методий”, общински съветници, представители на общинската администрация и Историческия музей, родители и деца.
В приветствието си кметът на общината инж. Павлов подчерта необходимостта от разкриване на социалната услуга и изказа благодарност на общинските служители и екипа, за които новият център бе кауза през изминалите месеци на подготовка.
Г-жа Арапова поздрави присъстващите и се обърна с благодарност към кмета инж. Георги Павлов за неговата инициативност и управленско мислене. „След години на бездействие, благодарение на Вашата решителност и бързи действия най-после Стрелча има така необходимата за децата и родителите социална услуга”, каза директорът  на регионалната дирекция. Г-жа Арапова не скри и чудесното си впечатление от външната и вътрешна обстановка на ЦСРИ, която създава топлина и уют за децата.
    От името на родителите благодарност изказа г-жа Ненка Христоскова, а от името на децата, които вече имат занимания в центъра – Панчо Иванов.
Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужи свещеник Стоян Стоянов.
Новият център е с капацитет 20 потребители, за които психологическа, рехабилитационна, логопедична, трудотерапевтична и медицинска помощ ще полагат 4 специалисти.

2.jpg
 
3.jpg
4.jpg5.jpg
6.jpg7.jpg
 
 
 
 
 
 
 Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.3314 )