Новина: 18- годишният Добрин Бътовски извади кръста на Богоявление
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
понеделник 06 януари 2014 - 16:23:31В Стрелча традиционно жители и гости на града се събраха, за да видят ритуала по изваждането на богоявленския кръст.
Литийното шествие тръгна от храм- паметника „Св. Архангел Михаил”, а тържественият водосвет бе отслужен от свещеник Стефан Табаков Кръстът е символ на нов живот и вяра и с този ритуал се утвърждава надеждата за по-добро бъдеще.
str_krast14.jpgСлед празничният водосвет в присъствието на стотици хора и ръководството на общината кметът Иван Евстатиев поздрави всички с празника. „Нека тази година бъде по- успешна. Да има здраве, късмет и берекет за всички.”, каза кметът Иван Евстатиев. Кръстът бе хвърлен в реката от свещеник Стефан Табаков. Трима души се хвърлиха във водите на река Луда Яна. Победител е Добрин Бътовски  на 18 години от Стрелча. Кметът на общината Иван Евстатиев го поздрави за късмета и ентусиазма и му  връчи парична награда под аплодисментите на многобройното множество хора.
Добрин Бътовски ще навърши 19 години на 19-ти януари. В момента е ученик, последен курс в Професионалната гимназия във Виноградец. Учи за професионален шофьор.

str_krast14a.jpgНовина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.333 )