Новина: Стрелча се присъединява към екоотговорните градове в страната
(Категория: Актуално)
Публикувано от strelcha_adm
сряда 10 май 2023 - 09:23:50


 лого стрелча екопак бъди активен
„Шишеяд“ ще учи малки и големи да събират разделно своите отпадъци

шишеяд в Стрелча
Община Стрелча е част от националната кампания за насърчаване на разделното събиране “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!”. С поставената арт инсталация „Шишеяд“ градът се присъедини към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“, осъществена с финансовата подкрепа на фондация „Кока Кола“.
Огромна метална бутилка, наречена“ Шишеяд“, ще провокира жителите и гостите на град Стрелча да изхвърлят отпадъците си разделно. Инсталацията ще бъде разположена на алеята пред Градски минерален плаж, която е често посещавано място през предстоящия летен сезон.Ежегодно Община Стрелча, провежда кампании за мотивиране на разделното събиране на отпадъци сред деца и ученици, което допринася за разширяване на системата за разделно събиране на отпадъци, възпитаване у подрастващите на навици за разделно събиране и намаляване на дела депонирани битови отпадъци. Местен партньор на общината в дейности, свързани с разделното събиране на отпадъци, е ЕКОПАК България.   
“Шишеядът“ е прекрасен инструмент за въвличане на гражданите в процеса на рециклиране. Чрез своя дизайн, инсталацията провокира вниманието на малки и големи по темата за разделното събиране.“ Инсталацията ще улесни общината в организиране на образователни и активизационни кампании, целящи осъзнаване на споделената отговорност към средата”- казва Ласка Ненова, основател на сдружение „BG Бъди активен“. Сдружението работи за създаване на обединение между всички сектори, в посока опазване на средата чиста и създаване на по-добра градска среда, а ключов елемент за това е активното участие и ентусиазмът на местните жители в планирането, проектирането, създаването и стопанисването на градската среда. 
“Искам да съм полезен… Рециклирай ме!” е кампания на сдружение BG Бъди активен, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. Партньор на кампанията е Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.

шишеяд на градския плаж в стрелча
 
лого стрелча екопак бъди активенНовина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.3859 )