Новина: Продължават приемните дни в селата от община Стрелча на кмета Иван Евстатиев
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
вторник 04 февруари 2014 - 17:18:18


Жителите на 4- те села от община Стрелча /с. Дюлево, с. Смилец, с. Свобода и с. Блатница/ имаха възможност да поставят въпросите и проблемите си пред кмета на общината Иван Евстатиев. Това стана по време на редовните изнесени приемни, които се провеждат в началото на всеки месец в населените села от общината.
Жителите на село Дюлево поставиха въпроси за проблемите с питейната вода през летния сезон. „Недостигът идва от факта, че от години работи само една от помпите на помпената станция. Другата се нуждае от ремонт. Вече е разпоредено проучване и решаване на проблема”, каза пред жителите кмета Иван Евстатиев. „Имаме амбицията с жители на селото да създадем представителен знак и песен- химн на Дюлево. Вече е готов текстът, надяваме се до събора на Дюлево /05.06.2014г./ да бъдат готови.”, каза кметският наместник Стефка Бончева. Жителите на селото споделиха и проблемите с бракониерските набези в горите на село Дюлево.
„На 25-ти май тази година ще проведем местен референдум в община Стрелча. Ще поискаме съгласието Ви за преместването на Паметника на антифашисткото съпротивително движение от центъра на Братската могила, която се намира в боровата гора. Това се налага поради факта, че той попада в църковен имот. Там е била и църквата „Св. Неделя Огняна”, която ние искаме да възстановим. Избрахме датата 25- ти май, защото тогава са изборите за Европейски парламент и ще съчетаем двата избора. Това ще бъде един от малкото в България местни референдуми.”, каза кметът Иван Евстатиев.
Проблемът с липсата на нотариален акт и всякаки документи на църквата „Св. Иван Рилски” в село Смилец постави представител на църковното настоятелство. Църквата се нуждае от спешен ремонт, а липсата на документи спира стартирането им. Във връзка с това Кметът Иван Евстатиев разпореди проверка и изработване на необходимите документи.
В село Блатница за разрешаване на проблема с недостига на питейна вода особено през летните месеци общинското ръководство вече взе мерки. По решение на кмета Иван Евстатиев бе направено хидро- геоложко проучване, подготвени и внесени в басейнова дирекция Дюлевонеобходимите проекти за получаване на разрешително за изграждане на водовземно съоръжение- тръбен сондажен кладенец. Така ще бъде решен един изключително важен проблем за жителите на Блатница с недостига на питейна вода.
В село Свобода кметът Иван Евстатиев и кметският наместник Димитър Македонски направиха разяснения за предстоящия пеферендум.
Изнесените приемни в селата се правят за пъри път в община Стрелча. Целта на общинското ръководство е да се улеснят хората, които желаят да бъдат чути мненията им и решени проблемите им.
Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.396 )