Новина: Митрополит Николай освети новия параклис „Свети Великомъченик Георги” в село Блатница
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
сряда 08 май 2013 - 13:35:31


На 6-ти май 2013г. в село Блатница, община Стрелча бе открит параклис „Свети Великомъченик Георги”. Параклисът е построен  и изографисан изцяло от дарение. Освещаването на параклиса „Св. Великомъченик Георги” бе извършено лично от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай.



paraklis1.jpg„За слава на Светата единосъщна животворица и неразделна Троица на Отца и Сина и Светия Дух, съгради се този храм Свети Великомъченик Георги. Лето Господне 2013. Дар от семейство Йорданка и Георги Делчеви”, гласи посланието на параклиса.
За построения параклис и за дарителската си дейност в полза на жителите на община Стрелча, Георги Делчев бе удостоен със званието „Носител на почетния знак на община Стрелча”. Това стана с решение N 480 на Общински съвет- Стрелча, взето на 3- ти май 2013 година. Отличието бе връчено на бизнесмена Георги Делчев от кмета на общината Иван Евстатиев.
В село Блатница живеят 214 души. До този момент жителите му не са имали божи храм. На откриването присъства Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев, кметският наместник Събо Кунчев, жители и гости на общината.

paraklis2.jpgparaklis3.jpg



Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.43 )