Новина: Седмица на руските филми в Стрелча
Младежки център – Стрелча – Начало на прожекциите 16.30 ч.

(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
четвъртък 10 април 2014 - 16:47:49


Филмите са предоставени от Руския културно- информационен център и Национално движение „Русофили”. Седмицата на руските филми се провежда за трета поредна година в гр. Стрелча. Тази година те е свързана и с Деня на космонавтиката /12-ти април/. На тази дата през 2012-та година бе открит и Младежкият център, където се излъчват филмите.През тази чуебна година по инициатива на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев в ОДЗ „Д-р Стайко Стайков ” бяха  сформирани сборни групи за изучаване на руски език. Сформирани са  2 групи от по 15 деца на възрас между 4 до 6 години.  Преподавател е Цеца Няголова.

ПРОГРАМА:

11 април 2014 г.– „Москва, я люблю тебя”
18 новели, 18 смешни, 18 трогателни и 18 романтични истории от живота на днешна Москва, разказващи за отношенията между хората. Режисьорите също са 18- на всяка една от новелите. Те разказват за срещите и разделите в големия град. Главният герой, обединяващ новелите в едни филм е градът Москва.

14 април 2014 г.– „Колхоз Интертейнмент”
Режисьор Максим Воронков. Руски игрален филм- комедия, който  пресъздава селския живот в периода на "перестройката". 1989 г., в разгара на перестройката. Колхозът " Червеният бунтар" от година на година върви напред в графика за добив на мляко и зърно, но отказва да „губи” пари за културни събития. Поради това, от областната администрация решават да лишат работниците от награди... но дава на селяните последен шанс - за един месец да създадат драматична група, която да заснеме филм, надминаващ продукциите на Холивуд.  И така се започва! Филмът пресъздава много смешни ситуации и шеги, има специални ефекти, използвани са бронирани автомобили и тежка артилерия.

15 април 2014 г. – „Человек у окна”
Режисжор Димитрий Месхиев.
Актьорът Александър Дронов, който всеки нарича Шура, през своите петдесет и..... години не е направил нищо, което би  му донесло щастие. Той не се реализира като актьор - напуска театъра; не се реализира и като съпруг и баща – синът му е далеч , а съпругата му съжителства с него само по навик .
Главният георй наблюдава хората през прозореца. Той притежава способността да ги накара да вървят в правилната посока, да изричат правилните дми – да променя съдбата им. Може много, но нищо не може да направи със себе си...

Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.478 )