· ОУП
Още един спечелен социален проект от Община Стрелча
сряда 07 юли 2021 - 11:12:20

Община Стрелча ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 37 356.48 лв. за изпълнение на дейностите  по проект „Патронажна грижа + в Община Стрелча“, Договор № BG05M9OP001-6.002-0189, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

logo_rr.jpg
 
С новия проект ще бъдат предоставяни почасови социално-здравни услуги в домашна среда на 17 лица -  възрастни хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания или поставените под задължителна карантина. Те ще могат да разчитат на екипа на „Патронажна грижа +”  за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, закупени със собствени средства, както и за съдействие за неотложни административни услуги.
„Патронажна грижа +” е поредния спечелен социален проект, ориентиран към най-уязвимата група от населението на общината - възрастните и хората с увреждания.
Наред с реализацията на важни инфраструктурни обекти през последните 9 месеца, във фокуса на вниманието на кмета на общината инж. Георги Павлов е грижата за хората. Социалните проекти „Асистентска подкрепа”, „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19”, “Независим и достоен живот”  са насочени и подпомагат десетки хора от общината в надтрудоспособна възраст, хора с увреждания и в невъзможност за самообслужване.

 
 изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.