· ОУП
В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА И МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТВОРИ ВРАТИТЕ СИ ЗА СТРЕЛЧАНСКИТЕ УЧЕНИЦИ
сряда 13 октомври 2021 - 11:17:53

den21_1_300.jpg
В годината на официалното признаване на 12 октомври за Ден на общината и местното самоуправление от Министерски съвет Общинска администрация Стрелча съвместно с ръководството и преподавателите на СУ „Св. св. Кирил и Методий” организира „Ден на отворените врати и младежкото самоуправление”.

Под знака на празничното настроение, но и със съзнанието за отговорност, възпитаниците на гимназията  „управляваха и решаваха” проблеми от местно значение.
При предварително проведени избори в училището учениците  излъчиха кмет и Общински съвет, които на 12 октомври се включиха в работата на местната власт.
За кмет бе избрана Виктория Карапенчева която назначи за свой заместник  Иван Ганчев и за секретар на общината Рада Сертова.
Избраните младежки общински съветници, които обсъждаха и гласуваха актуални проблеми от ежедневието на общината бяха Цвети Христева, Кристияна Данчева, Мариела Спасова, Ники Илиев, Цветан Бойчев, Атанас Вангелов, Стойка Панова, Петя Петкова, Константин Койчев, Кръстьо Загорски и Сесил Дринова.
За председател на първото свое заседание те избраха Кристиана Данчева.
На официална среща с кмета – инж. Георги Павлов и председателя на Общинския съвет   г-жа Иванка Илиева младите общинари се запознаха с историята на местното самоуправление,  с работата на Общинската администрация и Общинския съвет и  приеха от кмета -  инж. Георги Павлов символите на общината- кметската огърлица и ключ, които им дадоха правото в този ден да работят като общинари.
 През целия ден  младите общински съветници подготвяха заседание на младежкия парламент, което се състоя от 17.00 часа в присъствието на настоящата власт в лицето на общинското ръководство и  Общинския съвет, бивши кметове и председатели на ОбС, общински служители и преподаватели от СУ „Св. св. Кирил и Методий”.
В приветственото си слово кметът на общината подчерта значимостта на днешния празник, в който среща си дават миналото, настоящето и бъдещето на Община Стрелча.
Председателят на Общинския съвет г-жа Иванка Илиева благодари за работата на всички общинари и изрази увереност, че единодействието межди администрация и съветници ще продължи и занапред.
Г-н Ганчо Грозев – директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий” и три мандата председател на Общинския съвет изрази благодарността си за работата на местната власт – сегашна и минала в сферата на образованието и пожела на младите хора след години отново да ги видим в днешните роли.
Въпреки дъждовното време през деня цветя в знак на признателност  бяха поднесени пред паметника на Мильо Тодоров Балтов – един от първите следосвобожденски кметове на Община Стрелча.
den21_2.jpgden21_3.jpgden21_4.jpgden21_5.jpgden21_6.jpg
 
 
 
 
 
 изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.