+ A | - a | A
· ОУП
Второ издание на кампания „Екоклас“
петък 17 март 2023 - 13:26:25

емблема стрелча екопак бъди активен
 
Община Стрелча и Екопак
организират второто издание на
 кампанията „Екоклас“
в партньорство със сдружение
„BG Бъди активен“,
като част от  кампанията
 
 
     За втора поредна година Екопак и Община Стрелча организират кампанията „Еко клас“ за учениците от град Стрелча, като част от кампанията “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!” в партньорство със сдружение „BG Бъди активен“.
      В Световния ден на рециклирането - 18 март ще стартира надпреварата между децата  и учениците от град Стрелча, чиято кулминация е състезанието между класове от двете училища и групи от детската градина за предаване на най-голямо количество рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

    Кампанията има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събират разделно и да рециклират пластмасови и алуминиеви отпадъци, и така да помогнат за чистотата на природата в града, в който живеят.
     В рамките на един месец, до 22 април – Ден на Земята, децата ще събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета в домовете си. Община Стрелча ще организира измерването на събраното количество рециклируем материал на всеки клас. Екопак ще подсигури награди – кошчета за разделно събиране на отпадъци от опаковки за двете училища и  детската градина, участващи в екологичната надпревара. А класът от всяко участващо училище, събрал най-голямо количество пластмасови бутилки и кенчета, измерени в килограми, печели голямата награда – билети за кино. Класираните на второ и трето място класове и в двете училища ще получат топки за баскетбол, волейбол и футбол. Със специални награди ще бъдат изненадани и най-малките участници в кампанията – децата от детската градина.
     През изминалата 2022г., в първото издание на кампанията, мотивирани от знанията си за ползата от разделното събиране на отпадъци от опаковки и завладени от ентусиазъм и спортен дух, учениците от средното и началното училище, както и децата от детската градина, предадоха за рециклиране впечатляващите 740 кг.  пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Тази година очакваме още по-добри резултати.

Успех на всички участници!
 
емблема стрелча екопак бъди активенизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.