+ A | - a | A
· ОУП
Първа копка за реконструкция на водопроводната мрежа в Смилец
вторник 20 февруари 2024 - 15:12:44

кмета отркива началото на ремонта
 
Със символична първа копка на 20 февруари кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов даде старт на мащабния проект за подмяна на уличната водопроводна мрежа в село Смилец на стойност близо 2 900 000 лв. Средствата са безвъзмездно предоставени от Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда /ПУДООС/.

Инж. Павлов поясни, че ще бъдат ремонтирани не само компрометираните водопроводи, но и ще се създаде хидравличен модел на цялата мрежа с клонове по всички улици с актуализирана водоснабдителна норма. Всичко това ще доведе до преустановяване на авариите, ще се подобри водоподаването и намалеят значително загубите на вода.
„Изключително съм горд, че  днес в Смилец започваме, а в Блатница сме към края на реализиране на тези два толкова важни проекта за реконструкция на водопроводната мрежа. Изключително важно за нас е стандартът на живот в селата от общината да бъде подобрен. Това е начинът да се противопоставим на обезлюдяването – хората остават в родните си места, а добрата инфраструктура в комбинация с прекрасната и чиста природа ще привлече нови жители“, допълни още кметът на общината.
 
първа копка на ремонта в смилецизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.