Новина: В памет на Априлци
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
вторник 20 април 2021 - 16:36:34


20april2021b.jpg
На 20 април се навършиха 145 години от Априлското въстание. Като едно от най- активните селища в Априлската епопея Стрелча отбеляза подобаващо важното историческо събитие. В храм – паметник „Св. архангел Михаил” бе отслужена панихида в памет на участниците във въстанието от протойерей Стефан Табаков и свещеник Стоян Стоянов. 
20april2021.jpg

Положени бяха цветя на паметните плочи на загиналите стрелчани в Априлското въстание и национално-освободителни борби в църквата, на бюста на Христо Ботев, на паметниците на Васил Левски  и Мильо Тодоров Балтов – летописецът на Стрелча
 
Денят за поклонение продължи в НЧ „Просвещение 1871”, където се проведе урок по родолюбие с ученици от НУ „Паисий Хилендарски” и СУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
 
Урокът беше представен от Искрен Красимиров от „Незабравимата България”. На екрана оживяха образите на апостолите и участниците в Априлското въстание.
 
Вечерта ще се състои официалното честване на 145-годишнината от съдбовното историческо събитие пред паметника на Панайот Волов в Стрелча.
 
20april2021a.jpgНовина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.2966 )