Новина: Община Стрелча – ЕКО ОТГОВОРНА ОБЩИНА
(Категория: Актуално)
Публикувано от strelcha_adm
петък 17 март 2023 - 13:44:57


 
Община Стрелча ще участва в надпреварата
ЕКО ОТГОВОРНА Община на България,
 организирана от сдружение
„BG Бъди активен“,

която се провежда за пета поредна година и обединява малки и големи за каузата на разделно събиране на опаковките. Кампанията “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!” е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. 
     Надпреварата ще стартира с обявяването на състезание в учебните институции на територията на общината на 18 март 2023 г. в чест на  Световния ден на рециклирането. В рамките на един месец, до 22 април – Ден на Земята,  децата ще събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета в домовете си. Община Стрелча ще организира измерването на събраното количество рециклируем материал на всеки клас и награждаване на спечелилите класове.     Едновременно  с  обявената проява  в учебните институции, в периода 18 март – 22 април 2023 г.,  ще се  проведе и  акция за почистване на зелени площи, градинки, места за обществено ползване и  крайградските зони. Идеята е чрез общи усилия – на местна власт и активни граждани, да се допринесе за повишаването на чистотата в населените места и не на последно място да намалее броят на нерегламентираните сметища.
     Желаещите да се включат в акцията за почистване могат да получат чували и ръкавици в Общинска администрация – Стрелча, както и в кметствата на селата Дюлево, Смилец, Свобода и Блатница. Разделно събраните в полиетиленови чували масово разпространени отпадъци, ел. техника и др. да се оставят до контейнерите и кофите за смет.
     За извозване на събрани отпадъци в крайградските зони, сигнализирайте в Община Стрелча на тел: 03532/2020 или в ОП „БКС и ОИ“  на тел: 0889320624
     Да станем част от кампанията с личния си пример, като се включим и почистим там, където живеем, учим и работим! Вашата активност и ангажираност имат значение! Нека любимите ни места в града и близо до него станат  по-уютни и приятни!
емблема стрелча екопак бъди активенНовина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.3806 )