Новина: Стрелча отпразнува 24 май
(Категория: Актуално)
Публикувано от strelcha_adm
четвъртък 25 май 2023 - 10:07:58


По традиция изпълненият с деца, ученици, учители и граждани площад "Дружба" бе празнично суетен и цветен на 24 май.
24_mai_2023.jpgВ приветственото си слово по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност кметът на общината инж. Георги Павлов подчерта, че 24 май е преди всичко денят на нашата национална идентичност и на нашето достойнство.
Кметът използва празничния повод, за да поднесе благодарност към учителите на Стрелча за отговорността, която носят за бъдещето на страната и поздрави учениците и зрелостниците, които отстояват принципите на знанието въпреки модерните изкушения.
Както всяка година инж. Павлов връчи годишните награди на общината в системата на училищното образование и култура.
Наградените учители в предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование за 2023 г. са Цветана Борисова, Магдалена Стоева, Мария Дякова и Мариана Декова.
С призванието "Ученик на годината" бяха отличени Кристияна Козарекова, Ивана Иванова и Стойка Панова, съответно от IV, VII и XII клас.
Със силни аплодисменти бе посрещнат носителят на наградата "Деятел на културата" любимият на поколения стрелчани учител и всеотдаен творец Николай Иванов, а колективният приз бе връчен на екипа на Историческия музей.
 
24_mai_20232.jpg
 
Дългогодишният директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий" г-н Ганчо Грозев получи най-престижното отличие за цялостен принос за развитие на образованието в община Стрелча.
Емоционална и затрогваща благодарност към педагогическите колективи и стрелчанската общественост поднесе г-жа Марияна Декова.
Тържествената част на празника завърши с вълнуващото обръщение на г-н Ганчо Грозев към абитуриентите и с последвалата дългоочаквана церемония по прощаване на дванадесетокласниците с училищното знаме и любимите учители.
 
24_mai_20231.jpg
 Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.3878 )