Новина: Инж. Георги Павлов положи клетва за втори път като кмет на община Стрелча след безпрекословна победа на първия тур на местните избори
(Категория: Актуално)
Публикувано от strelcha_adm
четвъртък 09 ноември 2023 - 10:59:15


На връх Архангеловден избраният за втори път кмет на община Стрелча, новите общински съветници и кметовете на селата Дюлево, Блатница и Смилец положиха клетва на свиканото от областния управител г-жа Валентина Кайтазова първо тържествено заседание на Общинския съвет.
кмета на стрелча георги павловВ началото на тържественото заседание ставрофорен иконом Стефан Табаков и свещеник Стоян Стоянов благословиха избраниците на новия мандат.
ставрофорен иконом Стефан Табаков и свещеник Стоян Стоянов
 
"Втората клетва е не само по-вълнуваща, но и по-задължаваща след безапелационния изборен резултат от над 90%, подкрепа на жителите и политическите партии в общината", бяха първите думи на инж. Георги Павлов след полагане на клетвата. След отправените благодарности към избирателите, той очерта и трите линии за развитие на общината в новия мандат - вътрешна, която обхваща благоустрояването и обществения живот, на национално ниво с реализиране на все повече проекти и регионална. 
връчването на символите на град стрела
 
"През този мандат ще заложим на взаимодействието с общините от региона и най-близката ни -  Панагюрище, за да формираме силен регионален център", се обърна инж. Павлов към специалния гост на церемонията - новоизбрания кмет на Панагюрище г-н Желязко Гагов.
общински съветници и кмета на стрелча и панагюрище
 
връчване на удостоверението на георги павлов
 
областния управител на пазарджик г-жа валентина кайтазова и кмета на стрелча георги павлов
 
Областният управител г-жа Кайтазова се обърна с топли думи и приветствия, а в нейно присъствие кметът на общината инж. Георги Павлов, кметовете на селата Дюлево, Блатница и Смилец - Стефка Бончева, Динка Божкова и Марияна Стоилова и общинските съветници Веселин Попов, Дело Делов, Иван Радев, инж. Иван Фингаров, Иванка Илиева, Мария Илиева, д-р Николай Николов, Панка Козарекова, инж. Рашко Генчев и Соня Нешева произнесоха общата клетва и подписаха клетвени листове под силните аплодисменти на присъстващите граждани от цялата община.
 
общинските съветници на стрелча
 
Първото заседание на Общинския съвет за този мандат с една единствена точка   - избор на председател, откри г-н Иван Радев - най-възрастният сред общинските съветници. След проведена процедура и в отсъствието по здравословни причини на г-жа Мария Маркова за председател бе избран инж. Иван Фингаров. Той също благодари за доверието и изрази искрените си намерения да работи за благото на община Стрелча.
инж. Иван Фингаров
 
В края на тържествената церемония областният управител г-жа Кайтазова подари на стария нов кмет инж. Павлов комплект химикали, с пожелание да подписва множество важни решения за развитието на община Стрелча. 
областният управител г-жа Кайтазова подари на стария нов кмет инж. Павлов
 Новина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.4026 )