Новина: Община Стрелча призовава да не се изхвърлят отпадъци в деретата и покрайнините на града
(Категория: Актуално)
Публикувано от strelcha_adm
понеделник 25 март 2024 - 16:07:23


отпадъци
 
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
 
От началото на годината ОП „БКС и ОИ“ е почистило 11 нерегламентирани сметища в покрайнините на града и входно - изходните артерии, за което  бе използвана техника и човешки труд, струващи скъпо на общинския бюджет – финансов ресурс, събран  от данъците на всички граждани.Проблемът със замърсяването на околната среда става все по-осезаем и приема все по-застрашителни  размери, затова Ви  призоваваме за социална нетърпимост към замърсяването в населените места и покрайнините им. Редът и чистотата са  важни, както за здравето на хората, така и  за развитието на Стрелча в сферата на туризма.
Напомняме Ви, че общината е осигурила съдове за разделно събиране на различни видове отпадъци от бита.
В контейнерите  и кофите  с  жълт, син или зелен  цвят  се събират пластмасови, найлонови, метални,  хартиени и стъклени опаковки. Ако липсват такива контейнери, позвънете на телефоните.
https://strelcha.bg/2022/documenti22/karta2022.jpg
Всички зелени отпадъци от двора, градината или след почистване на тротоара пред домовете, да се поставят в големите контейнери, поставени на  различни точки в кварталите. Ако липсват такива контейнери, позвънете на телефоните.
Карта на местоположение на контейнерите за зелени отпадъци
http://www.strelcha.bg/Ekologiq/konteineri%20biomasa.pdf
ОП “БКС и ОИ“ предоставя контейнери за дребни строителни отпадъци на физически лица, образувани от вътрешни текущи ремонти на домовете. Контейнерите са с вместимост до 4 кубически метра и товароподемност до 1 тон  и се предоставят след заявка в Общинска администрация Стрелча или в ОП „БКС и ОИ“.
ВАЖНО !
В тези контейнери се приемат само следните строителни отпадъци: остатъци от тухли, керемиди,  фаянсови плочки, части от варови мазилки, дребна фракция от бетон.
-    ЗАБРАНЕНО е изхвърлянето на други видове отпадъци, в това число, зелени и битови отпадъци.  За  използване на услугата, следва да се обадите на телефон: тел.  03532/27-37 или GSM: 0889320624

При наличие на  малки количества строителни и зелени отпадъци да се оставят в подходящи чували до контейнерите и кофите за битови отпадъци, а за по- големи количества да  се заявява контейнер в ОП „БКС и ОИ“.
Едрогабаритните отпадъци (мебели, дюшеци и др., )излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ел. техника- хладилници, перални и др.) може да предадете в складовата база на  ОП „БКС и ОИ“ на ул. „Димитър Благоев“/ Дараците/ или да се обадите на телефон: тел.  03532/27-37 или GSM 0889320624
Приканваме жителите и гостите на града да използват контейнерите само по предназначение.
Призоваваме Ви към активни действия за ликвидиране на нерегламентираното изхвърляне на боклуци чрез почистване и  разделно събиране на отпадъците.
Настояваме за отговорно отношение и помощ към усилията на Общината да направи нашия дом  по – чист. Ще се радваме, ако повече хора откликнат на тази покана и станат част от доброволците, за да можем да съберем колкото се може повече от тези отпадъци, чието място съвсем не е сред природата!
почистване на отпадъциНовина от Община Стрелча
( http://strelcha.bg/news.php?extend.4166 )